Сдружение „Ромска академия за култура и образование“ отбеляза Международния ден на ромите – 8 април, с Премиера на книгата „Панорама на ромската култура“. Уникална книга за България и Европа, в която са събрани на едно място нашите талантливи и успешни хора, които са в основите на културата на България. Героите на нашето време, наша гордост, творците на България– музиканти, художници, артисти, литератори, писатели, професори, академици.

Стела Костова – председател на РАКО, приветства всички гости на събитието. Привествие към гостите отправиха Татяна Султанова-народен представител от 21МИР Сливен и Маринчо Христов -Областен управител на Сливен, които пожелаха на присъстващите да бъдат себе си и да са все така различни и уникални.

За доброто настроение се погрижиха част от представените в книгата герои: уникалният цигулар Атанас Славов, краля на кларинета Орлин Памуков, великолепната българска актриса Наталия Цекова и световноизвестния духов оркестър „Карандила“.

Вечерта продължи с музика, веселие и танци. Стела Костова подари на всички гости книга с автограф и лично пожелание.

 

 

 

 

Дейността е по проект „Панорама на ромската култура“ по програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, с финансовата подкрепата на Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014- 2021.