000-aretheВтори обучителен семинар на доброволците от младежката мрежа на фондация „Арете” се проведе на 8 и 9 март 2014 г. в  гр. София
В семинара, организиран от „Арете”, в рамките на програма „Заедно Напред”, взеха участие 40 младежи от ромски произход в гимназиална степен и студенти от цяла България.
Цел на обучението бе да надгради знанията и уменията на младежите за планиране и осъществяване на кампании и  доброволчески инициативи;  да утвърди ролята на младежите като ментори на свои връстници и ролеви модели в общността; да състави календар  на доброволческите инициативи и кампании, на национално ниво, за следващите четири месеца.
000-arethe1Част от обучението бе посветено на предстоящата информационна кампания за национални лагери „Заедно Напред”, като доброволците от младежката мрежа на фондация „Арете” ще бъдат между основните организатори за тяхното провеждане.
Гост презентатори във втори обучителен семинар на доброволците от младежката мрежа на фондация „Арете” бяха Мария Сендова от „Заедно в час” и Мария Христова от Български младежки червен кръст.  Младежите се запознаха с дейностите на двете организации и получиха ценни съвети и идеи за  участие в съвместни доброволчески инициативи.
В доброволческата мрежа на фондация „Арете” членуват 130 младежи, значителна част от които са преминали през националните лагери  „Заедно напред“.  Амбицията на Младежка фондация „Арете “ е да разшири мрежата си от социално – отговорни доброволци в цялата страна и да увеличи броя на местните и националните партньори.
Финансовата подкрепа за Младежка фондация „Арете“ е осигурена от фондация „Тръст за социална алтернатива“.

Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на Младежка фондация „Арете“ и не отразяват непременно вижданията на фондация „Тръст за социална алтернатива“ или нейните партньори.

14 март 2014, АДД