00-kosta-kostovАгенцията по заетостта набира кандидати за бране на малини в Португалия, съобщи на пресконференция днес Коста Костов – началник-отдел „Услуги по заетостта” в Регионалната служба по заетостта. Те трябва да имат средно или основно образование, да са физически издръжливи и с придобити навици за работа в селското стопанство. Приемат се жени и въже. Няма възрастови ограничения, кандидатите трябва да са в трудоспособна възраст.
Предпочитат се кандидати с разговорен английски, но е не е задължително условие, тъй като във фермите, където ще се работи има българи, които говорят английски или португалски.
Срокът на пребиваване е 3-4 месеца, като началото се очаква да е в края на февруари – началото на март. Възможно е обаче срокът да бъде удължен и дори има възможност за постоянно интегриране в компанията – зависи от качествата на лицата, обясни Костов.
Работодателите предлагат 855 до 1179 евро месечно, като се осигуряват средства за храна, както и бонуси за продуктивност. След приспадането на данъците и таксите, нетното възнаграждение може да варира от 710 до 910 евро месечно.
Работното време е 40 часа седмично, с възможност за извънреден труд и с ротация на почивните дни, в зависимост от климатичните условия.
Документи се приемат в бюрата по труда по местоживеене. Крайният срок е 20 ноември тази година.
30 октомври 2014, Дарик Хасково