00 logo-nadezdaЕкипа на Ромска академия за култура и образование се срещна с представители на Българо-Швейцарска програма за ромско включване. Срещата се състоя на 26 юли, в офиса на РАКО.

Гости бяха г-жа Ирина Файон (ръководител на Звено за управление на програмата), г-жа Даниела Димитрова представител на Швейцарския офис за сътрудничество към Посолството и г-жа Лилия Гунева-експерт към Българо-Швейцарската програма.
Стела Костова – председател на РАКО, запозна гостите с работата на екипа по проект „Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи в гр. Сливен”, трудностите и постигнатите резултати от едногодишната дейност, показа изложба от артефакти, картини, произведения на занаятчии роми. Гостите задаваха множество въпроси, свързани както с дейностите по проекта, така и с живота на ромската общност в кв.Надежда.

Представителите на Българо-Швейцарската програма се срещнаха с кмета на Община Сливен – Стефан Радев, зам.кмет-Стоян Марков и зам.кмет -Пепа Чиликова.  Кметът бе запознат с детайлите по плана на проекта, който се осъществява в партньорство между Община Сливен, Сдружение „Ромска академия за култура и образование“, Сдружение „Лекари на света-Франция”- клон Сливен и Фондация „Здравето на ромите”. Основна дейност по проекта е построяване на нова сграда за Обединено детско заведение за комплексни услуги в кв. „Надежда“, в което се предвижда да се обучават две яслени групи и четири групи детска градина.

26.07.2016г, АДД

 

„Проектът „Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи в гр.Сливен“ се реализира с финансовата подкрепа на Швейцария в рамките на швейцарския принос за разширения Европейски съюз.“