000-mirolubabenatova(съчинение по картинка)
Сияе Миролюба Бенатова – находката й заслужи вниманието на цяла тв, тя е  открила това, което не са забелязали толкова колеги, председатели на изборни комисии, на ЦИК, на Европейския съюз?! 231 гласа и всичките за една партия? А кой е начело на евролистата – не знаете. Кой ви насочи къмтазилиста – не знаете. Вие сте председател на комисия и в същото време наблюдател…Не знаете? Това не ви оневинява, разбира се. А знаете ли какво е преференция? Пак същия отговор. Но искате специална секция тук в чужбина, за да упражните правото си на глас?
Няма грешка – всичко е досущ, както твърди журналистката Бенатова. Как така – всички за една партия гласуват; какво толкова е свършила тя за тях, с какво ги е спечелила? Елементарни, но страшно логични въпроси. В една посока, с хъс, с огромен натиск – „разпитвате ни, пък ни обиждате – „цигани”? Пробив! Достигната е граничната истина – ха сега да видим накъде?! Най-после истината 101 %…Искате свободно да живеете, искате фабрики? А знаете ли…ясно, не знаете.
Такива примери в изборите много? Нищо, на мене не ми тежи, нека да се види истината, нека да има още един пример. Вие искате да питате?

  • Ами 20 години, когато ние имахме проблеми, вие къде бяхте, защо не дойдохте?
  • И още един въпрос – ще се видим ли и на другите избори? Поне тогава.
  • Тук предаването свършва, няма време.
    Пък и ясно е – равнодушието е колективно, казва им се числото Х и те отиват и го зачеркват. Интересното е, че те наричат себе си турци, въпреки че са български граждани.

    Васил Чапразов