00-angel-lichkanovХлапето бере душа в болницата, Ангел Личканов – Личкана нагло твърди, че нарочно се хвърлило под колата му, за да получи „обезщетение“

Известният мутрафон от Пловдив Ангел Личканов – Личкана помете дете с джипа си вчера. Тарикатът с пет присъди зад гърба си е блъснал 7-годишно момче под моста край централния хотел „Тримонциум“. Човекът на покойните босове на ВИС Васил и Жоро Илиеви под тепетата буквално потрошил малчугана с лъскавия си нисан.
От университетската болница „Свети Георги“ съобщиха, че пострадалото детето е в тежко състояние. До късно снощи докторите се бореха за живота на хлапето. Личкана обаче нагло обяснил на ченгетата, че няма вина за мелето. Според него прегазеното момче само се хвърлило под гумите на джипа при опит да пресече натоварения булевард извън пешеходна пътека. При опита си да избегне удара, шофьорът забил колата в спряло край пътя такси.
Пред агенция „Блиц“ соченият за мутра №1 в Пловдив бизнесмен предположи, че хлапето само се натресло в джипа му, за да получи обезщетение за катастрофата. Личкана дори се похвали, че сам извикал линейка и откарал момчето в болница „Свети Георги“. Според местните обаче тази версия е нагла и цинична и е опит на мутрата да се измъкне сух от оттоворност.
Пловдивчанинът самарианин има пет присъди в досието си, показа проверка на „Всеки ден“. Първо бандитът търка затворническите нарове 8 години – до средата на 2012 г. Наказанието му бе присъдено заради рекет над бизнесмена от Асеновград Васил Пиронков. Месеци след като видя свободата – на 16 октомври 2012 г., силовият бос нападна зъболекаря Димитър Дюлгеров и сестра му Станислава.
34-годишният стоматолог минавал с апела си по бул. „Княгиня Мария Луиза“ в Пловдив и направил забележка на Личкана, че джипът му, паркиран пред местна кръчма, пречи на движението. Личкана пък се вбесил, настигнал колата на смелия зъболекар, спрял го на улица „Родопи“ и подпукал Димитър и Станислава пред очите на 9-годишната й дъщеря. Юмруци в лицето получил шофьорът, а сестра му била прасната жестоко в корема, докато детето през цялото време пищяло от страх.
За това си „геройство“, инкасирало две тежки телесни повреди и хулиганство, висаджията заслужи 2,4 години затвор, от които излежа година и половина.
От началото на септември 2014 г. Личкана отново е на свобода. Докато се изживяваше като най-известния кариран в зандана на Пловдив, баровският джип на Личкана „Порше Кайен“ изгоря като факла. Огнената атака дойде през октомври 2013 г. Скъпарският автомобил пламна на срещу блока, в който силовакът живее със семейството си на ул. „Тодор Кирков“. Престъплението остана неразкрито. В Пловдив е публична тайна, че мутрата се издържа от подземни дейности.

02.02.2015  Vsekiden.com