Media reports state that Royal Mail have been undervaluedЕмигрантите от ЕС ще трябва да чакат най-малко три месеца преди да могат да искат каквито и да е било извънработни социални помощи според извънредни регулации, които ще влязат в сила от 1 януари. Това се очаква да обяви днес премиерът на Великобритания Дейвид Камерън, предаде „Дейли Мейл“.
Премиерът ще каже, че разбира притесненията на избирателите, че на новодошлите не трябва да им се позволява да се възползват от социалните помощи и обществените услуги на Великобритания.
Правителството бърза да приеме пакет от мерки, защото Лондон е задължен да вдигне рестрикциите за свободно движение на граждани на Румъния и България от началото на следващата година.
Не се очаква новите ограничения да влязат точно от 1 януари. Но Камерън днес ще потвърди, че регулациите ще бъдат в парламента, за да бъдат приети на време.
Преди жители на ЕС можеха да получават различни помощи още първите седмици при пристигането си, дори да продължават да търсят работа без успех.
Според Камерън страната трябва да вземе директни мерки за оправяне на социалната и имиграционна система, така че да се сложи край на „нещо за култура на нищо“ и да се предоставят на хора, които играят по правилата.
Прилагането на тези нови ограничения ще направи Великобритания по-малко атрактивно място за емигрантите от ЕС, ще заяви той.
Вече обявени други мерки включват: орязване на социалните помощи след шестмесечно търсене на работа, но без перспектива и спиране на тези имигранти от получаване на социални жилища.
Ще има 12 месечна забрана за хора, които са били изгонени заради липсата на работа и 20 хиляди паунда глоби за бизнеса, ако плащат на имигранти под минималната национална надница.
Мерките предимно са срещу българи и румънци заради опасенията от наплив на емигранти от двете страни след 1 януари 2014 година, когато падат и последните ограничения за тях в ЕС.

18.12.2013, news.bg