000-leoАктьорът публикувал много туитове, свързани с опазването на околната среда  
Сп. „Тайм“ направи класация на най-интелигентните знаменитости в Twitter, съобщава електронният сайт Non Stop People. Пръв в нея е актьорът Леонардо ди Каприо.
Известно е, че почти няма звезда без профил в Twitter. Всички знаменитости вече знаят от опит, че трябва да използват тази социална мрежа, за да имат преки наблюдения за реакциите на хората за работата им.
Но освен да четат ласкателствата на феновете си или хейтърските коментари, звездите използват социалната мрежа, за да говорят и за ангажиментите си или каузите, които подкрепят.
Така „Тайм“, който е известен с привързаността си към класациите, реши да направи и една за интелигентността на звездите в Twitter, съдейки не по броя на последователите им в мрежата, а по интелигентността на туитовете, които пускат.
За критерий е бил определен броят на използваните думи, съдържащи три срички. Така според изданието може да се прецени броят на годините, прекарани в обучение, които да позволят да се разбере значението на съответната дума.
След като милиони туитове били прегледани под лупа, се оказало, че Леонардо ди Каприо е най-интелигентната звезда в социалната мрежа. Причината е проста, Лео пуска огромен брой туитове, свързани със „съхраняването“ на околната среда и глобалното затопляне.
В първата десeтка влизат още: Пати Малет, Джими Кимел, Лудакрис, Грийн Дей, Самюъл Л. Джаксън, Ъшър, Джени Уоу, Уиклеф Жан и Джеси Джи.

21 юли 2014, Василия Пейчева