00  kitay-kastiКитай ще увеличи „ефективните инвестиции“ в ключови сектори, за да поддържа ръста, независимо от признаците за подобряване на икономиката.

Правителството ще повиши капиталовложенията с в реконструкцията на населените места и домовете, а така също и в строителството на селската енергийна инфраструктура и зърнената складова база. Това обяви държавният съвет след днешното си своето заседание, съобщава Reuters.

В продължение на три години власти планират да обновят 18 милиона порутени градски домове и 10,6 милиона селски къщи.

Решавайки структурни проблеми, сме длъжни да използваме ниските цени на горивата и суровините, за да укрепим нашите „слаби места“, се казва още в съобщението на кабинета. Допълвайки, че към момента в икономиката се наблюдават позитивни изменения.
Повече средства ще бъдат насочени към модернизацията на логистиката и градските транспортни системи, за ускоряване на изграждането на водохранилища и железници.

Кабинетът обещава също да задълбочи реформите, отнасящи се до инвестициите и финансирането, за да привлече повече частни средства в своите инфраструктурни проекти.

Цените на жилищата в Китай през май, макар и съвсем леко, са нараснали за първи път от 13 месеца. Това показва, че спадът в имотния пазар приключва, благодарение на мерките на Централна банка и местните правителства.
18.06.2015,money.bg