00-dobrinka-bojilovaЖена от София твърди, че е зверски пребита от полицай в метрото. Инцидентът се е случил на метростанция „Надежда” на 18 януари, малко след 21.00 ч. Добринка Божилова и нейния приятел влизат в метрото. Пред касите на метрото става разпра, пристига полицай, иска им документите, но Добринка няма. Помолена е от униформения тя и приятелят ѝ да отидат в служебната стая. Какво се случва там обаче не се знае, защото вътре камери няма.

„Влязохме в стаята доброволно. Полицаят се държеше агресивно, каза на приятеля ми, че мирише неприятно и му сложи белезници. След това започна да ме бие”, разказа пред Нова телевизия пострадалата Добринка Божилова. По думите ѝ тя не е провокирала с нищо униформения, за да започне да я удря.

Добринка не помни колко пъти е била ударена от полицая, тъй като още след първия удар изпада в несвяст. „По думите на моя приятел с четири удара лицето ми е било цялото в кръв”, добави жената и заяви, че носът ѝ също е бил счупен.

Мъжът също е пострадал. Той е със счупена лява ръка и е в гипс.

От полицията твърдят, че двамата са били пияни и не са искали да ги пуснат в метрото.

„Все още изясняваме обстоятелствата. От доклада на служителя, които е бил на смяна, се установява, че лицата са били агресивни и на мъжът са сложени белезници. Това отключва агресията на жената, която се нахвърля върху полицая”, каза Борислав Муеров, началник на охранителна полиция към СДВР.

Служителят на полицията е в болнично заведение, тъй като има травма. „Не мога да кажа диагнозата, но по данни, които имам има охлузвания и одрасквания”, заяви Муеров.

Жената твърди, че е нападала полицая, за да има той травми. „Нямам представа от какво е пострадал. Отричам, че съм го нападала”, каза тя.

28 януари 2015