000-18426_600x458Делегатите на срещата на върха на Европейския съюз, която се състоя в белгийската столица Брюксел одобриха предложението на Европейската комисия за предоставяне на пакет от помощи на Украйна в размер на 11 милиарда евро, предаде УНИАН, като цитира председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.
„Радвам се, че предложеният пакет от помощи в размер на 11 милиарда евро за Украйна получи подкрепата на представителите на всички страни-членки на Европейския съюз“, пише в съобщението, публикувано в страницата на Барозу в социалната мрежа „Туитър“, предава агенция Фокус.
Повечето от мерките засягат периода до 2016 г., уточни по-рано тази седмица на пресконференция председателят на ЕК Жозе Барозу. Той посочи, че украинците трябва да определят сами бъдещето си.
Последните събития ни убедиха, че мирът не е гарантиран, добави Барозу. Председателят на ЕК призова за мирно решение на настоящата криза. Трябва да бъдат уважавани правата на всички украинци, подкрепяме разполагането на международни наблюдатели, заяви Барозу.
По неговите думи настоящата криза е предизвикателство за възможностите на ЕС за опазването на стабилността в региона. Оставаме готови за подписването на споразумение за асоцииране и търговско споразумение, добави Барозу.

7 март 2014