prof.vuchkovБойко Борисов пък бил „вечно натаралежен“

Колоритният професор Юлиан Вучков направи дисекция на политическия живот у нас. След великденските празници той бе категоричен, че църквата няма да ни помогне.

„Тя себе си не е оправила, та нас ли? Толкова много далавери има в нейната съвременна история. Освен религиозна има общочовешка вяра – вяра в себе си, във възможностите. Трябва да си плюем ние на петите“, започна странния си коментар Вучков пред bTV, като не стана ясно дали е имал предвид ръцете, а не петите.

След краткия увод той подхвана политиците с цветистия си език.

„Парламентът работи от 365 дни някъде около 120. То е трагедия, те празнуват колкото учениците, понеже манталитетът и мозъкът им е на ученическо равнище. Аз съм отчаян от състоянието на България, но то си ни управляват старите партии. Всичките осем в парламента са производни на старите“, категоричен бе професорът.

Според него Бойко Борисов не се е променил, както се опитват да го изкарат политолози и медии.

„След едно кратко кротуване пак е вечно превъзбуден, вечно е натаралежен, вечно е груб. Излиза пред парламента и казва аз съм неуправляем. Може ли един управник да е неуправляем, а опозицията да се прави на три и половина. Защо всички мълчат, това е имитация на опозиция?“, попита Вучков.

Според него те мълчат, защото ако кабинетът на Борисов падне – падат всички. Той пророкува, че ако има извънредни избори, ще влязат само три партии – ГЕРБ, БСП и ДПС. По думите му и ДПС може да закъса, „ако спре да купува гласовете на ромите“.

За надеждите на Реформаторите да са по-силни в следващ парламент той ги определи като „блажени са вярващите“.

Видимо Вучков се бе подготвил най-вече по темата „Бойко Борисов“. „Борисов се хвали – аз дадох това, аз дадох онова. Не, ние данъкоплатците го даваме. Ще ни излезе през носа фалитът на КТБ“, убеден е професорът.

Той не пропусна и кмета на София Йорданка Фандъкова, която „вдигала данъците за паркиране, за кихане, за сядане на пейка“.

За Меглена Кунева пък било недопустимо да оглавява Комисията за корупция, тъй като имала грехове с АЕЦ „Козлодуй“.

„Според много източници тя е получила голяма комисионна за закриването на блоковете. Дори да не е финансово корумпирана имаме налице морална корупция със затварянето на тези шест великолепни блока. Същевременно тя не харесва румънския опит, защото вкарва некадърници в затвора от върхушката. Тя явно се радва на кривосъдната ни система“, атакува Юлиан Вучков.

Той изрази категорично несъгласие и със сравнението на министъра на образованието проф. Тодор Танев с Александър Малинов, направено от Радан Кънев.

„Той иска да направи университет за пенсионерите, да вкара предмет по история на комунизма, от който ние се отървахме. Не харесва Ломоносов, говори безумия. И този Рамадан Кънев застава зад него“, разпали се Вучков.

„Ние сме единствените, които изпаднахме от „Южен поток“. Искам да питам – кой ще замести тази газ? Ще бъде ли по-евтина?“, влезе в друга тема професорът и се размечта политиците ни да се пазарят с Кремъл, както едно време Тодор Живков.

Вучков коментира и назначението на Румяна Бъчварова като министър на вътрешните работи.

„Казаха, че тя ще се справи, понеже нищо не разбира. Да, тя няма нищо общо с това министерство, направо майка плаче – грамофон свири. Нямам думи“, заяви той. По думите му всички жени, които са влезли в политиката, са се провалили.

„Това са свирепи жени – Мая Манолова, Десислава Атанасова, Емел Етем, Емилия Масларова, това е огън и жупел. Това ако са контактни и доброжелателни жени, аз съм трамвай“.

Той не пропусна и Менда Стоянова. „Тя ни уверява, че нищо не може да се направи с Искров (управител на БНБ – б.р.), който е един мошеник. Защото не му бил изтекъл мандатът. Ако един кабинет и парламент се обединят за нула време могат да му направят живота невъзможен в банката. Ще му излезе душата през устата, ама не искат“, убеден е Вучков.

Според него не го правят, защото ги е страх, че може да ги разобличи, „защото всички са крали“. Той не спря дотук, а продължи обзора си с по-малките партии.

„Патриотичният фронт иска да остане в парламента и затова крепи това правителство. Хем ги критикува, хем гласува за тях. АБВ нищо не става от нея, това е БСП с Георги Първанов. „Атака“ имат една правилна политика за Русия, но много крайна. Все пак трябва да бъдат отчетени и греховете на Русия. Санкциите са прекалени и дразнещи“, обобщи Вучков.

На финала той констатира, че нямаме политическа класа. И лансира идеята, че в НС трябва да влезе нов политически субект, като в парламента трябва да влязат голяма част от професорите. С уточнението, че той е вече стар за политиката.

14.04.2015,dnes.bg