000-lifestyleПатриотите обещаха ролята им да е конструктивна

За бързо свикване на НС и дясно мнозинство се обявиха партиите на влизане в президентството, където са поканени от държавния глава Росен Плевнелиев на разговор преди свикването на 43-то НС.

Все повече е ясно, че това е невъзможно, така лидерът на БСП Михаил Миков отговори на въпрос дали е възможно да си преразгледат позицията и да подкрепят ГЕРБ. Да се структурира дясно мнозинство и да се върви напред, отсече Миков.
Ролята на Патриотичния фронт ще бъде конструктивна, заяви Красимир Каракачанов от ВМРО. Попитан каква ще е цената на подкрепата за кабинет на Борисов, той заяви, че това не е цена на ПФ, а на обществото. Да започнем разговорите и тогава ще видим кой колко иска да подкрепя, нашите условия са ясни, те са болните проблеми пред нацията, които трябва да бъдат решавани, коментира той.

Каракачанов заяви още, че му е омръзнало 25 години от ДПС да натякват за Възродителния процес.

Когато някой каже нещо лошо срещу ДПС, те започват – етническият мир, възродителният процес, заяви той.

Като належащи за решаване от ББЦ обявиха актуализацията на бюджета и проблема с КТБ. Румен Йончев и Светлин Танчев коментираха, че общата позиция на цялото НС е, че който е спечелил изборите, трябва да управлява.

Бързо свикване на парламента и ГЕРБ да си поеме отговорността като победител на изборите, поиска и Румен Петков. От АБВ настояват също за решаване на проблема с КТБ и за комисия за енергетиката във връзка с цените на тока.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров дойде последен и отново настоя медиите да присъстват на разговора при президента, като заяви, че е против задкулисието, и е чул, че свикването на НС се бави, за да се договорят партиите.

Лидерът на ГЕРБ го няма, и на ДПС го няма, това е неуважение отсече той.

От ДПС отказаха коментар, а от ГЕРБ не дойдоха при медиите. От Реформаторския блок също не отговориха на въпросите на медиите предварително. Не ни интересува ретроградният Меркурий, ще говорим с президента и ще чуем мнението и на другите политически сили, каза само Божидар Лукарски

15 окт 2014, Веселина Йорданова