000-Brendo-2Бригади на боса чукат от къща на къща с „предложения, на които не можеш да откажеш“

Наркобаронът Евелин Банев – Брендо е предприел акция по изкупуване на частните имоти в доскоро девственото морско селце Лозенец. В момента там има около 400 къщи, които са собственост на местни жители. Те са атакувани с оферти, които са два пъти по-високи от пазарните цени в района.
Татуирани и гологлави бригади на боса играят ролята на брокери и чукат от врата на врата, готови да плащат веднага в брой. Те имат пълен картбланш от шефа си да сключват сделките на момента, ако хората се съгласят с предложенията, твърдят жители на курорта. Някои от собствениците вече са прибрали тлъстите суми и са напуснали Лозенец. Има още много хора обаче, които не желаят да продават. Засега момчетата на Брендо се въздържат от оказване на явен натиск и само предупредително клатят глави с дежурната реплика: „Помислете си хубаво!“
Международният трафикант вече е изкупил голяма част от заведенията в комплекса, както и повечето от хотелите там. След това е отдал имотите под наем. Тази операция е станала факт за две години, като сега реално селото е под негов контрол. Официално Брендо притежава само луксозния комплекс „Малтийски замък“, но истината е, че вече е господар на селото. Той владее и плажа на юг от Лозенец, като всички капанчета и преместваеми обекти се поставят само след негово разрешение.
Банев се влюбил в Лозенец преди 15 години, твърдят негови авери. Тогава той е отмарял в Приморско, като с компанията си е решил да отиде малко на юг. Тогава е открил кристалните плажове и девствената природа около селцето. Той се е зарекъл, че един ден ще притежава всичко тук и вече е на път да изпълни мечтата си. Ако успее да изкупи и всички частни имоти, Брендо ще се превърне в пълен властелин на селото и от наркобарон ще се превърне в истински феодал от средновековен тип.
В средата на юни пък горя луксозният хотел „Оазис дел маре“ в Лозенец, където Брендо беше съдружник с покойния Младен Мутафчийски. Това загатва, че властта на Банев в курорта все още не може да се нарече неоспорвана. През август босът бе заснет от папараци на плажа в комплекса в компанията на пластичния хирург д-р Ангел Енчев. Веднага тръгнаха слухове, че Брендо обмисля да си направи пластична операция, защото в най-скоро време планира бягство ала Таки и Галеви.

12.09.2014,   Vsekiden.com