000-zx450y250Бразилските власти са върнали обратно в родината им петима аржентински хулигани, членове на организациите „барас бравас“, съобщи министерството на правосъдието на страната-домакин. Това се е случило малко преди началото на мача от група F между Аржентина и Босна и Херцеговина снощи.

Един от „брава“ феновете е бил депортиран почти веднага след пристигането си на летището „Гуарулус“ в Сао Пауло.

Други двама пък са заловени в Рио де Жанейро, където се игра и самата среща, уточни говорителка на министерството на правосъдието. Последните двама от петорката са спрени на сухоземната граница между двете страни във Фос до Игуасу.

Говорителката добави също така, че няма шанс член на някоя от фракциите на „Барас бравас“ да влезе в страната заради системата за ранно информиране и реакция. Специално около мачовете на Аржентина полицейското присъствие е още по-сериозно от обичайното.

„Барас бравас“ имат негативна история на световните първенства, като още в далечната 1986 г. в Мексико английски фенове бяха атакувани и намушкани с ножове преди мача между двете страни, станал известен след това с „Божията ръка“ на Диего Марадона.

Също така те бяха замесени и в няколко инцидента по време на световното първенство в Южна Африка, включително и по между си.

Дневник 16 юни 2014,