000-barekЛидерът на „България без цензура“ иска 5-членна комисия за „Чисти ръце“
Петчленна комисия трябва да работи по операция „Чисти ръце“, инициирана от лидера на „България без цензура“ Николай Бареков. Според него само орган, избран с квалифицирано мнозинство от 2/3 може да направи пълна и обективна проверка на политиците от прехода – премиери, президенти, парламентарни шефове, директори на агенции, кметове, губернатори и началници на комисии. „Така ще стане кой какъв е“, убеден е Бареков.
Той отново потвърди заявката си да работи за предсрочни парламентарни избори след вота за европейски представители през май или най-късно до октомври. „Целта е организирането на честни избори за парламента и влизането на неопетнени и чисти хора и експерти, които да изведат България от кризата“, каза Бареков. Неговите хора в парламента ще внесат законопроект за операция „Чисти ръце“ в следващите дни.

Лидерът на „България без цензура“ призова бившия премиер Бойко Борисов да излезе на светло и да извади парите си на показ. Същото трябвало да сторят и другите висши партийци от прехода. Бареков отправи призив и предложение към Борисов и Сергей Станишев за инициирането на импийчмънт
на президента Росен Плевнелиев.

„Ако ГЕРБ, БСП и ДПС не сторят това, то ще е края на тези партии, тъй като хората ще разберат, че има някаква задкулисна договорка между тях“, убеден е Бареков.

26.02.2014 Vsekiden.com