logo-rako copyСдружение „Ромска академия за култура и образование“ проведе на 9 април от 10 часа „Великденски образователни работилници“. Участие в работилниците взеха над 100 родители и техните деца. Най-големите деца /на възраст 7-10г/ участваха във викторина на тема „История, настояще и минало на моя роден край“, проведена от Стела Костова -председател на РАКО. По-малките деца се включиха във Великденско състезание – рисунка на асфалт, скачане на въже, състезание с велосипеди. Най-малките заедно със своите родителите и помощта на Антония Захариева изпълниха няколко детски песнички – „Зайченцето бяло“, „Хей ръчички“ и др. А татковците показаха уменията си в игра на футбол.
Всяко дете получи награда за участие във „Великденски образователни работилници“. Всяко дете получи награда за участие във „Великденски образователни работилници“.


Дейността е част от проект „Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи от Община Сливен“, който се реализира от Община Сливен в партньорство с РАКО.

logo-zov„Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Швейцария в рамките на швейцарския принос за разширения Европейски съюз.“