000-tatiana-doncheva1Правителство ще има до 30 октомври, но преговорите за това се водят в Банкя, където е домът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Това заяви пред bTV лидерът на „Движение 21″ Татяна Дончева. „Трите каки в парламента са само за парлама. Чакам в края на седмицата Борисов да каже, че каките не са свършили работа и той взема нещата в свои ръце. Все едно гледаме конкурс за държавен служител с предизвестен край. Борисов е говорил вече с когото му трябва“, смята Дончева.
Тя е на мнение, че Реформаторският блок не е стабилен политически субект и не е много добре да се обвързваш с него, ако искаш да управляваш. „В България не може да се случи коалиция от типа, която наблюдаваме в Германия, защото втората партия в лицето на БСП има прекалено нисък резултат и една подобна коалиция няма да бъде стабилна“, изтъкна Дончева.
„България има няколко проблема. Първият е КТБ. Защо досега не бяха привлечени топбанкерите, за да се реши казусът“, попита Дончева. Друг приоритет за страната е заемът, който е на път да бъде взет. Въпросът е имаме ли нужда, откъде ще го вземем и за какво“, каза още лидерът на „Движение 21″.
По думите й БСП е слаба театралната школа, а самата Дончева още преди 7 години казала, че силовата групировка СИК режисира актьорите в нея. Пренареждане на едни и същи кубчета „лего“ – така Татяна Дончева обрисува изминалия на 5 октомври предсрочен парламентарен вот.

20 октомври 2014