000-cvetan-vasilevИма данни за извършено от Цветан Василев престъпление, но срещу него няма обвинение. Това е констатацията на съдия Пенка Велинова.

До извода се стигна след близо 9 часово заседание на СГС за мярката за неотклонение на четиримата задържани за източване на 206 милиона лева от КТБ.
Оказа се, че според прокуратурата никой не е изваждал чували с пари оттам. Доказателствата сочели, че 206-те милиона са изчезнали за три години – от 2011-та досега. А Цветан Василев, според прокуратурата, опитал да прикрие липсата от касата, като разпоредил издаването на фалшиви счетоводни документи за отпускани кредити.

И така след заседанието съдът наложи постоянно задържане на двама от четиримата задържани по обвинението в длъжностно присвояване от Корпоративна търговска банка. Това са главният касиер Маргарита Петрова, посочена като извършител, и заместникът на главния счетоводител – Борислава Тренева-Кючукова, която е помагач.

Изпълнителният директор на банката Орлин Русев беше освободен под гаранция от 10 000 лв., а главният счетоводител на банката Мария Димова беше задържана под домашен арест.
Източник: NovaNews.bg
14 юли 2014