00 rod-sresta-14-08-2Здравна лекция на студентката Симона Димитрова

Традиция е на срещите ни с майки от кв. Надежда да има и много деца (не е като да няма). Дойдоха над 50 майки и тук-таме бащи. Този път в началото ги запознахме с напредъка на строежа на новата детска градина. Техническият ръководител на строежа, Дойчо Дойчев, ни увери, че „обектът ще бъде предаден в договорения срок – декември 2017 година”. От него разбрахме, че оборудването с необходимите мебели, както и монтажа на асансьора, не е тяхно задължение. Изненада ни факта, че за културно-масова дейност е предвидено помещение около 49 квадрата с  20 седалки (квартал Надежда има повече от 20 хил. жители?!). Но по-важно е, че помещенията за децата, за техните игри, са просторни!
Изненадата на тази родителска среща бе Симона Димитрова, студентка по медицина. Увлекателно, с много примери, тя говори за ваксините и имунизациите на децата, как трябва да ги предпазваме от вирусни инфекции, как да си мият зъбките и още много, много за личната хигиена…Всеки родител получи подарък-имунизационен календар за своето дете.
В края на срещата Зинка Асенова попита дали ще има назначени медиатори в новата детска градина, които да помагат на децата в общуването им с учителите.
00 rod-sresta-14-08-4Г-жа Костова, председател на  Ромска академия за култура и образование, организатор на срещите със сливенските родители, заяви, че би било добре да има образователни медиатори от кв.Надежда, които да работят в детската градина, но също така тя напомни, че тази длъжност е отговорна и изисква необходимото образование.

15 август 2017, АДД

 

logo_final_bgДейността е част от „Проектът „Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи в гр.Сливен“ се реализира с финансовата подкрепа на Швейцария в рамките на швейцарския принос за разширения Европейски съюз.“