00  a23Празничните дни в началото на юни, донесоха много весели емоции на учениците от сливенските села Селиминово и Жельо войвода, участници в проекта на Ромска академия за култура и образование „Уроци на успеха”.
На първи, в Деня на детето, селиминовските ученици от ОУ „Хаджи Димитър”, проведоха спортен празник с участието на отбори по футбол и народна топка
В състезанието по народна топка победиха момичетата от отбор „Ябълка”.
На футболния терен извоюваха победа с 2 гола момчетата от „Рома”.
При смесените отбори на щафетата победа извоюваха.
В празничния ден бяха отличени с грамоти и подаръци и участниците от конкурса по рисуване:Иван Славов – V клас, Дойка Цонкова – ІІ  клас, както и Драгана Петкова – VІІ клас, Богомила Йорданова – VІІ клас, Иван Русанков – V клас, Антон Антонов – V клас, Пенчо Христов – ІІІ клас, Анелия Иринова – ІІ клас.

***
Денят на Ботев учениците от ОУ “ Д-р Петър Берон“ посрещнаха на спортната площадка в училището – проведе се спортен празник, в който активно участие взеха децата от прогимназиален етап. Събитието бе организирано по инициатива на „Ромска академия за култура и образование“. Учениците с радост и голям ентусиазъм взеха участие в спортните и щафетните игри. Ето и резултатите състезанията:

– Футбол: 7а клас : 7б кл.- 4:0
5 а кл.: 5 б кл.- 2:0

– Народна топка:
6 кл.: 7 б кл.-1:0
5 а кл.: 5 б кл. – 1:0

– Топка над мрежа:
6- ти : 7-ми -2:0

– Щафетни игри:
I място – 7 а кл.;
II място – 7 б кл.

3 място – 8 кл.

00  a66 00  a44 00  a33 00  a23 00  a12 00 a55

 

Дейностите по проект „Уроци на успеха“ се осъществяват с финансовата подкрепа на Тръст за социална алтернатива. Изявленията и мненията, изразени тук , принадлежат единствено на „Ромска академия за култура и image001образование” и не отразяват непременно вижданията на  фондация „Тръст за социална алтернатива” или нейните партньори.