Vlak_01Служителите на БДЖ източвали гориво

Двама машинисти и други двама техни колеги, служители в БДЖ, са арестувани при спецакция на Горнооряховската полиция, съобщават от МВР. Четиримата източили 175 литра дизелово гориво.
Специализираната полицейска операция е проведена вчера от служители на РУ – Горна Оряховица. Около 16.30 часа, в района на училище в железничарския град, полицаите забелязали лек автомобил „Фолксваген Шаран“, който внезапно се насочил към гориста местност в близост до ж.п. линия. От колата слезли двама мъже, извадили туби от багажника и ги натоварили в приближил се дизелов локомотив, в който те също се качили и потеглили.
Незабавно в полицейското управление били сформирани екипи, които предприели заградителни действия. Колата била спряна десетина минути по-късно на ул. „Св. Княз Борис Първи“, в близост до ж.п. прелез. „Фолксваген“-а шофирал 38-годишният Д.Д. от Горна Оряховица, а заедно с него пътувал 39-годишният Т.Х., жител на Велико Търново – и двамата служители на БДЖ.
При последвалата проверка в багажника на автомобила униформените намерили пет пластмасови туби с вместимост от по 35 литра, пълни с дизелово гориво и два маркуча. На място бил извършен оглед, след което колата е иззета, а двамата мъже – задържани за срок до 24 часа.
Междувременно, на коловоз на гара Горна Оряховица, в локомотив, са задържани машинистът С.С. /40 г./ от плевенското село Опанец и помощник-машинистът С.С. /39 г./ от Севлиево. Те също ще останат в ареста за срок до 24 часа. В качеството на свидетели са разпитани началникът на влака и двамата маневрист-стрелочници.
По случая в РУ – Горна Оряховица е започнато досъдебно производство за кражба.

21.11.2014  Vsekiden.com