000-spasenieСтара Загора. Смели роми заловиха крадец, опитал се да ограби възрастна жена на улицата.  Екшънът се е разиграл на улица „Братя Жекови“ в неделния ден, а от полицията съобщиха за него в понеделник.
Двама тийнейджъри проследили 72-годишна жена от с. Сърнево по пътя за автогарата и малко преди градския канал я нападнали. Съборили я на земята, дръпнали ѝ пазарската чанта с пари и документи и хукнали да бягат. На писъците на бабата се отзовали двама роми, които пазарували в кварталния магазин. Момчетата подгонили единия от крадците и го сгащили между близките кооперации по ул. „Гладстон“. След малко пристигнала и полицейската кола и прибрала уличния крадец – 18-годишният Т.Н. от старозагорското с. Коларово. Малко по-късно е бил спипан и съучастникът му – С.Д., също на 18 години, от Стара Загора.

„Не знам дали са цигани, но да са живи и здрави, ако не бяха те, крадецът щеше да избяга с чантата. Вътре имах портмоне с 50 лв., лекарства, личната ми карта, здравната книжка и други документи“, каза благодарната баба Стана.
Двамата смелчаци отказаха да се представят, стигало им да се чуе, че роми са сгащили крадец.
12 март 2014, Матей Бонев