000-petyr-moskovТой призна, че в Блока имало критична седмица

Реформаторският блок не е шаран за разлика от Синята коалиция. Това заяви пред Нова тв едно от лицата на Реформаторите и зам.-председател на ДСБ Петър Москов.

По думите му по време на 41-вото Народно събрание Синята коалиция е била „напазарувана“ от ГЕРБ и конкретно от Цветан Цветанов. Според Москов днес сините партии в РБ са консолидирани и няма да допуснат да се случи разпад като този в Синята коалиция.
„Ако в ГЕРБ или някъде другаде са си представяли, че Блокът е разпокъсаната десница отпреди няколко години, много се лъжат“, смята Москов.

Според него Блокът става все по-консолидиран, централизирано изказва своите позиции, определя политическия си профил, за разлика от ГЕРБ, чиито позиции непрекъснато се менят.

Вчера в интервю лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ако не спечели 121 депутати, няма да съставя правителство и да се коалира с Реформаторите и България може да бъде управлявана от служебно правителство.

В коментар на това Москов каза, че в последния месец е чул различни позиции за това от Борисов.

„Национално съгласие”, „сами или нищо”, с „Реформаторите и само сРреформаторите”, „никога с Реформаторите”. Това само в рамките на един месец. В рамките на цялата година от Реформаторския блок сте чули само едно нещо: Взаимодействие на Реформаторския блок в следващия парламент е възможен само в условията на дясна или дясноцентристка коалиция”, допълни Москов.

Той нарече „емоционален изблик” изказването на Бойко Борисов Реформаторите да се държат като нормална партия или да ходят при драгалевския вожд.

Ако ще си говорим с такива абсолютно лишени от смисъл пропагандни тези като „драгалевски вожд”, какъвто съм имал аз, мога да кажа на лидера на ГЕРБ да се отърве от мадридския си вожд, заяви Москов.

„Иван Костов не участва в решенията на Блока – колкото той участва в решенията на г-н Кънев, толкова Симеон Сакскобургготски участва в решенията на Бойко Борисов. Това е евтина пропаганда“, смята Москов.

Нормалността на една партия се определя от специалисти или от хората по време на избори, не от отделен човек, смята още той.

„Реформаторският блок носи разликата, носи промяната. Ние, с действията си и с политиките, които предлагаме, ще убедим избирателите в това. Това е, което дразни останалите политически партии у нас.“, отсече Москов.

Относно това кой трябва да оглави Блока Москов заяви, че това ще стане ясно на конгреса и това ще е поредната стъпка в неговата консолидация.

В Реформаторския блок няма разногласия с партията на Меглена Кунева Движение „България за гражданите“, но е имало критична седмица, в която са се казали много неща, призна Москов.

15 авг 2014, Анисия Иванова