000-putinOlandПрезидентът на Русия Владимир Путин се очаква да се срещне с френския си колега Франсоа Оланд днес, за да обсъдят украинската криза, ситуацията в Сирия и руските отношения с Европейския съюз и НАТО, съобщават руски медии, позовавайки се на Кремъл.
„Международният дневен ред за срещата Путин-Оланд включва подробни дискусии по кризата в Украйна, включително нуждата властите в Киев да спрат „наказателната“ операция в югоизточната част на страната и президентските избори от 25 май. В този контекст страните ще обсъдят руските отношения с ЕС и НАТО“, обявиха от пресслужбата на Кремъл, предаде Интерфакс.
Кремъл допълва, че другите теми са свързани с „оценка на ситуацията след проведените на 3 юни президентски избори в Сирия, ситуацията в Либия и международните усилия около иранската ядрена програма“.
Оланд преди това ще проведе работна вечеря с американския президент Барак Обама, а после ще приеме Путин.
Утре Путин се очаква да се срещне с британския премиер Дейвид Камерън по време на честването на 70 г. от Десанта в Нормандия. На тържествата ще участват около 18 световни лидери, включително Путин, Обама, Меркел, Камерън и британската кралица.
05.06.2014, news.bg