garmenОколо 100 души блокираха достъпа до общинска администрация в Гърмен за половин час тази сутрин.

Те се събраха към 8.00 ч. пред сградата на кметството, за да изразят недоволството си към управляващите, по въпроса с незаконните ромски постройки в общината. „Хвърлят прах в очите ни, институциите не вършат нищо”, каза за Дарик председателят на ИК за Гърмен Иван Кременлиев.

Багер събори 4 къщи в Гърмен, ромите разрушиха доброволно още една постройка

На въпрос не са ли доволни от събарянето на петте постройки в ромската махала през вчерашния ден, Кременилиев отговори, че това не е достатъчно. Той поясни, че предвиждат още протестни действия, но за момента нямат конкретен план.

Потърсена за коментар кмета Минка Капитанова не бе открита.

Общо пет от незаконните 124 къщи в ромското гето в кв. Кремиковци в Гърмен бяха съборени вчера. Багер разруши четири предварително предвидени за събаряне къщи, а петата ромите от квартала разрушиха сами.

Ромите, останали без дом, прекарали нощта на открито. Направили си палатка и запалили огън, но се оплакаха, че са замръзнали от студ, показа Нова телевизия.

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, поясни за Дарик, че все още чака отговор от кмета Минка Капитанова къде ще бъдат настанени ромите, чиито домове бяха разрушени.

По време на акцията вчера в ромския квартал „Кремиковци” пристигнаха областният управител Бисер Михайлов, директорът на полицията Христо Разсловков, представители на ДНСК, жандармерия и полиция, но не и общинският кмет Минка Капитанова.
30 юни 2015,dariknews.bg