000-flag-sofia-goriСимволът на столетницата бе поруган под носа на всички партийни лидери и президента
Протестиращи подпалиха знамето на БСП пред сградата на президентството. Събралите се под прозорците на „Дондуков“ 2 заради Консултативния съвет по национална сигурност хвърлиха флага на земята и започнаха да го тъпчат. После струпаха върху него вестници и боклуци и го запалиха.
Десетки се изредиха да стъпят върху символа на столетницата. Около сградата на президентството има плътен полицейски кордон. Президентът Росен Плевнелиев днес свика извънредно заседание на КСНС на тема „Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза“.
Очаква се членовете на КСНС да постигнат съгласие относно датата за произвеждане на предсрочни парламентарни избори, неотложните задачи, които предстоят пред парламента и правителството. Лидерите на парламентарно представените политически сили отиват на изборен КСНС сутринта, следобяд държавният глава Росен Плевнелиев е поканен да им върне визитата на извънредното заседание на Народното събрание, което ще обсъжда президентския референдум за изборните правила.

17.06.2014  Vsekiden.com