00 stipendianti1Нашата гимназия беше между финалистите, които участваха в изложението на професионалните текстилни училища в България.

Подготовката за  този празник премина през два етапа. Първият включваше участието на всички текстилни гимназии. От тях бяха излъчени 15 финалисти с 45 ученици от градовете София, Пловдив, Варна, Русе, Видин, Шумен, Гоце Делчев, Разград и нашето училище – Професионална гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков” в Сливен. Първенците трябваше да покажат своите умения за проектиране, моделиране и изработване на облекло, а също и в ревю да представят своите модели.
На изложението в Пловдив, на 23 и 24 април, в направление „Моден дизайн” участвахме три момичета от класа на инж.Живко Парушев: Невена Иванова, Емилия Драгиева и аз Зюмбюла Йовчева.  Ние представихме училището в националния конкурс „Млади таланти в модата”.
Искам да добавя, че това беше истинско състезание между професионалните гимназии, защото освен дизайнерите, участваха и ученици, в чиито училища се изучават професии по строителство, фризьорство, машиностроене, транспорт …
Нашата гимназия избра модел, който от гледна точка на изработването, беше презентиран от Невена и Емилия, а модела представих аз, вече като манекен.
Бях избрана и в представителната група, която направи фотосесия на римския амфитеатър с професионален фотограф. За своята работа получих специални поздравления от директора на гимназията Диана Караманова.
За мен особено важно бе, че работихме в колектив и заедно с учителя ни по професионална подготовка – инж. Живко Парушев, с Емилия и Невена, представихме достойно нашата гимназия.

00 stipendianti00 stipendianti2

Зюмбюла Йовчева
(стипендиант по проект „Равен шанс – достъп до средно образование“, финансиран от Тръст за социална алтернатива)