00-plevneliev-krisi-hasan-ibrahimПрезидентът Росен Плевнелиев връчи Почетния знак на държавния глава на 10-годишните Крисия, Хасан и Ибрахим, спечелили второ място за България на конкурса „Евровизия“ 2014, който се състоя в Малта, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Росен Плевнелиев е поздравил децата за техния голям успех и им благодарил, че са накарали българите да се гордеят с представянето им в конкурса. Децата са разказали своите
впечатления от „Евровизия“.
Президентът е поканил Крисия, Хасан и Ибрахим да участват в концерта „Българската Коледа“, който традиционно се организира в Народния театър на Рождество.
Крисия, Хасан и Ибрахим са поканени и в Народното събрание, за да бъдат приветствани от депутатите, съобщи пресцентърът на парламента в понеделник. Това ще се случи на 18 ноември (вторник), когато НС ще проведе извънредно заседание.
Поканата към тях е от председателя на парламента Цецка Цачева.
„Председателят на НС Цецка Цачева ще посрещне малките победители в 10.50 часа в Южното фоайе на парламента. В началото на извънредното заседание – 11.00 часа, Крисия,
Хасан и Ибрахим ще бъдат приветствани в пленарната зала“, гласи съобщението на пресцентъра на НС.

17.11.2014