000-tatiana-doncheva„Разводът“ между Пеевски и Василев има пряко отношение към политическия театър. Олигархическият кръг Доган-Пеевски-КТБ взе властта преди една година и направи правителството. Управлението на този кръг има своите бизнес постижения и откровени политически провали, които предизвикаха негативизма към БСП. Това заяви в предаването „Здравей, България“ на Нова телевизия лидерът на „Движение 21″ Татяна Дончева.
По думите й „разводът“ е свързан с това всеки да си вземе някакви фирми, които може би са общодоговаряни. Част от фирмите се оказали на Цветан Василев, но с мениджмънт, назначен от Пеевски. „Той успя да преметне Василев по трасето, прибирайки фирмите му. Към КТБ виси един голям дълг от 300 млн. лв. на фирми на Делян Пеевски. Тези пари, за да не ги плащат и да използват ресурса си в държавата, те направиха този екшън с банката“, обясни Дончева.
Тя коментира изказването на обвинител номер 1 Сотир Цацаров от вчера, че има провал на държавата и на системата като цяло.
Припомняме, Цацаров каза, че прокуратурата се превръща в един универсален сапун за пране, с който всички искат да си мият ръцете.
„Цацаров е главен прокурор не, за да решава преписки. Той трябва да е наясно, че като кажат, че има опасност за финансовата стабилност на страната, това може би не са празни приказки“, коментира Татяна Дончева.
По мнението й това, което произтича от начина на реакция на държавата, е, че у хората се нагнетяват страхове, че по същия начин могат да пострадат и други банки. Точно затова задача номер едно на правителството и БНБ е да овладее тази ситуация, категорична е Дончева.

26.06.2014, news.bg