ГЕРБ просто търси властта, смята независимият депутат

svetlin-tanchevБойко Борисов не може да се справи с управлението на ГЕРБ, обяви вторият отцепил се депутат от партията Светлин Танчев в интервю пред ТV7.
„Господин Борисов се опитва да прави това, което му идва отвътре, той е добър човек, но за съжаление една организация е много трудно да се управлява, особено такава голяма партия“, посочи независимият депутат и уточни, че не става въпрос само за качества, а и за умения.
Според Танчев ГЕРБ се е капсулирала от останалите дясно мислещи партии в последните месеци и води политика на инат. „Анализирайки ситуацията, така излиза, че ГЕРБ търси просто властта“, продължи той и посочи, че партията на Борисов е започнала да се отдалечава от идеалите и принципите, които е прокламирала.
„Една партия, ако иска да се развива, трябва да търси не властта, а реалното решение на проблемите на хората и това е дългосрочен успех за нея“, категоричен е Танчев. Независимият вече народен представител изрази своето убеждение, че в името на националния интерес десни и леви партии могат да седнат на една маса и да договорят компромисни решения.
Бившият гербер обяви, че няма намерение да спира с политиката и посочи, че е изцяло с десни идеи. Чувствам доста подкрепа в последните няколко дни. Протегнал съм ръка към всички формации. Тепърва ще разговарям с отделните субекти и ще видим по какъв начин мога да бъда полезен, посочи Танчев.
Той не се съгласи с твърденията на неговите бивши съпартийци, че валутният борд у нас е заплашен.
„Не споделям твърденията на Борисов, че валутният борд ще падне до март. За момента няма такива заплахи.
Предполагам, че се позовава на решението на международната рейтингова агенция Стандард енд Пуърс да промени перспективата по рейтинга на България от стабилна на негативна. Това решение би се отразило на лихвите по заеми, както и на лихвените проценти по потребителските заеми, но за валутния борд няма риск. Не мисля, че към днешна дата нещата чак са толкова сериозни“, поясни Танчев, който е икономист по образование.

18 декември 2013