00   petar-ivanovПри побоя очилата на стареца влезли в очите му

Операцията на окото на пребития от скинари възрастен мъж е успешна и той ще вижда, макар че единия му клепач ще остане неподвижен. Това каза Петър Иванов, баща на двете деца и син на пребития мъж. Възрастният мъж беше нападнат от група скинали в Борисовата градина, докато разхождал двете си внучета. Без причина изродите се заяли с едното дете, а след това нападнали човека и го пребили.

Скинарите не само са били дядото, но са го обиждали с думи, които той и сега не иска да повтори. Очите му пострадали след удар на един от нападателите, който вкарал очилата в очите му.

Петър Иванов съобщи още, че баща му е на медикаменти за разреждане на кръвта, което прави спирането на кръвотечение много трудно. „Изглеждаше като че ли е бил в кланица, дъщеря ми и досега не иска да говори за случилото се, крие лицето си в ръце“, каза още Иванов.

Според него, групата от скинари е поискала от едното дете да си свали превръзка на рана, като го обиждали на „циганин“. След което последвало агресивното нападение над дядото. Петър Иванов е убеден, че от полицията ще си свършат работата, макар че разследването на случая е тръгнало със закъснение поради липса на подадена жалба веднага след инцидента. „Баща ми беше на операция в Пирогов, как да подаде веднага жалба“, обясни той.

Според неговите думи, групата скинари е направила един тур през парка и се е заяждала с няколко души, докато намерят жертва, която да пребият.
22.07.2015, vsekiden.com