Сдружение „Ромска академия за култура и образование“ проведе на 5 май от 10.30 часа „Образователна работилница в Надежда“. Екипа на РАКО бе посрещнат от пастор Сашо в неговата църква в кв.Надежда, където над 100 деца ни очакваха, пеейки песнички. Когато клоуните Тропчо и Бобчо влязоха всички деца се засмяха.  Много от тях за първи път присъстваха на куклено представление.

Тропчо и Бобчо задаваха на децата гатанки, изпитваха ги за цветовете, зеленчуците, числата и животните. Децата се надпреварваха да дават верните отговори, за което получаваха подаръци. Родителите едва успяха да усмирят децата, когато всички вкупом решиха да се качат на сцената и да вземат участие в представлението.

Танцьорите от „Романи чълхъя“ изпълниха 2 танца и получиха заслужените аплодисменти на публиката.

 

 

 

DSC08109-1 DSC08110-1Екипа на РАКО проведе среща с кандидат-студенти на тема „Образователна работилница – На къде след средното образование – възможности и перспективи. ВУЗ в България. Стипендиантски програми“. Присъстваха ученици 11-12 клас от гимназиите в гр.Сливен, техните учители.

Дейността е част от проект „Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи от Община Сливен“, който се реализира от Община Сливен в партньорство с РАКО.

logo-zov„Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Швейцария в рамките на швейцарския принос за разширения Европейски съюз.“