1-1Живели Йосиф и Мария… – така започна Коледния концерт на възпитаниците на селиминовското ОУ „Хаджи Димитър, посветен на настъпващите празнични дни. Рецитираха най-малките, от предучилищната група на учителите Стела Вълчанова и Петя Иванова. Библейския разказ продължи с въпроси и отговори на малчуганите, посветени на Бъдни вечер. Те напомниха на присъстващите за постните ястия, с които посрещаме добрия дядо Коледа и в негова чест изпяха „Ой Коледо, мой Коледо”…
След дребосъците, сцената на читалището превзеха коледарите от началния курс на училището. „Стани нине господине, че ти идат добри гости, добри гости коледари…”
Залата, отначало изпълнена с невъобразимия шум на малките, вече бе утихнала, явно вниманието на всички бе привлечено от чудните изпълнения на по-големите артисти.
Последваха танци, отново коледарски и новогодишни песни. Добро впечатление остави у гостите на тържеството индийския танц „Панджаби” на седмокласнички с ръководител учителката по български език Генка Кацарова.
Селиминовските ученици зарадваха своите родители и близки, учителите и гостите от Ромска академия за култура и образование с пъстрия си концерт, подготвен с помощта на техните учители. Те заслужено бяха аплодирани от присъстващите. Ученици и учители бяха приветствани от директорката Добринка Тодорова, 3която съобщи и за торбичките с лакомства за всяко дете, поднесени лично от Стела Костова, председател на РАКО.

image001Дейностите по проект „Уроци на успеха“ се осъществяват с финансовата подкрепа на Тръст за социална алтернатива. Изявленията и мненията, изразени тук , принадлежат единствено на „Ромска академия за култура и образование” и не отразяват непременно вижданията на  фондация „Тръст за социална алтернатива” или нейните партньори.

22.12.2014, АДД