00 karnavalРафа Надал и Давид Ферер също танцуваха под дъжда

Традиционният бразилски карнавал в неделя вечерта достигна апогея си, когато в Рио де Жанейро, под проливен дъжд, започна парадът на школите по самба, съобщиха световните агенции.

В карнавалния конкурс на прочутия самбадром, който ще продължи две нощи, участват 12 водещи школи по самба.

Първа на самбадрома, пред 72 500 зрители, излезе школата „Вирадоуру“, избрала за тема на изпълнението си влиянието на африканската култура в Бразилия. В откриването участва испанската тенис звезда Рафаел Надал, който постоя двайсетина минути, опитвайки се да танцува самба и позирайки за селфита, предаде Асошиейтед прес.

След седмици на суша и ужасна жега в неделя привечер над Рио се изля проливен дъжд, но той не обезкуражи нито публиката, нито танцьорите, отбелязва БТА.

Карнавалните шествия на самбадрома „Маркиз де Сапукай“ са смятани за най-голямото шоу под открито небе. Както потвърждават космонавти, по време на карнавала обленият в светлина самбадром ясно се вижда даже от космоса.

Школата „Императрис Леополдиненси“ посвети изпълнението си на покойния южноафрикански лидер Нелсън Мандела. „Портела“ пък е избрала за тема 450-годишнината от основаването на Рио де Жанейро.

16 фев 2015, Александър Попов