000-salma-haekАктрисата ще прекара лятото в България
Една от най-разпознаваемите актриси на Холивуд Салма Хайек ще прекара лятото в България. Тя пристига у нас в края на седмицата, за да участва в нов проект. Актрисата ще играе една от главните роли в новия американски филм The Septembers of Shiraz („Септември в Шираз“). Хайек ще се снима у нас в студиата на „Ню Бояна филм“ два месеца. В понеделник предстои целият екип ще се събере за първи път заедно пред кинокамерите.
Режисьор на филма е Уейн Блеър, който вече е в България. Той е австралиец, а най-известният му филм е „Сапфирите“ от 2012 г., който има 20 награди от 6 международни кинофестивала. Първият актьор, който ще се присъедини към снимачния екип, е Ейдриън Броуди. Американецът ще пристигне у нас до дни. През 2003 г. той стана най-младият човек едва на 29 години, печелил „Оскар“ за главна мъжка роля за играта си в „Пианистът“.
Филмът „Септември в Шираз“ разказва за действителните събития от т.нар. Иранска революция от 1979 година. В снимачния екип има един човек, който я преживява реално. Това е 62-годишната Шорех Агдашлу. Тя е на 27 г., когато се изселва с цялото си семейство от Иран в Англия, а после получава американско гражданство. Агдашлу също се очаква да пристигне у нас тези дни. Досега май най-известната роля е в „Х-мен: Последният сблъсък“ – това е третата част от поредицата.
Сюжетът на „Септември в Шираз“ разказва за живота на богато момиче от еврейски произход. Баща е известен бижутер, който търгува със скъпоценни камъни с чужди държави. Заради това властите в страната го обвиняват в шпионаж и той влиза в затвора. Хайек е в ролята на неговата съпруга, а Агдашлу е икономка в дома на семейството. Те решават да се изселят от родината си и да търсят политическо убежище в Америка. Продуцент на филма е Ави Лернер, президент на компаниите „Ню Имидж“ и „Милениум филмс“ и собственик от 2006 г. на киноцентъра „Ню Бояна филм“. Другият продуцент е шотландският актьор Джерард Бътлър, който обаче няма да идва в България.

03.06.2014   Vsekiden.com