00   mbalБиячите са задържани и вече са обвинени в опит за убийство

Александър Донков и Патрик Първев, които пребиха 3-годишния Христо, са снимали гаврата с телефоните си, съобщи БНР.

Първоначално вързрастна жена се е грижела за малкото дете, но по неизвестни причини впоследствие тийнейджърите са станали негови детегледачки. Според лекари, Александър и Патрик са биели редовно детето, защото по цялото му тяло са открити множество синини, които са стари и не са само от деня на приемане в болницата.

Малкият Христо бе приет в „Пирогов“ в кома, с голям кръвоизлив в мозъка, след побой от двамата младежи. Лекарите продължават да се борят за живота на 3-годишното дете.

18-годишният Александър Донков и връстникът му Патрик Първев са задържани в понеделник вечерта и вече са обвинени в опит за убийство.

Съседите на Христо, са се усъмнили, че нещо не е наред, тъй като не са виждали детето две седмици.
Те разказаха, че няколко пъти са се чували с майката и са се качвали до апартамента, тъй като майката не е могла да се свърже с Александър, на когото е поверила. Майката на Христо редовно го е виждала по скайп и вайбър, но последните няколко дни Александър е измислял различни причини, поради които тя не може да чуе детето.

Александър Донков е името на момчето, с когото майката се е разбрала да се грижи за детето ѝ. „Никога не се е бил, Сашо беше тихо дете“, каза пред Нова телевизия бабата на момчето. Съседи на семейството разказаха, че Александър е ходел на вечерно училище от както е бил 9-ти клас. Майка му е заминала в Испания, когато е бил на три годинки и той е останал да живее с баща си. Не е имало никакви проблеми с него, казват още съседите му. Според тях момче на тази възраст не може да гледа толкова малко дете.
Не е ясно откъде се е появил Патрик, който заедно с Александър е гледал Христо.

Доц. Андонова от Пирогов, която е сред лекуващите лекари на детето изрази мнение, че насилието над деца е сериозен проблем на цялото общество, но няма рецепта: „Не смятам че тази медийна шумотевица ще пресече тези случаи. Очевидно проблемите са много дълбоки и трябва сериозна работа.“ Доц. Андонова разказа още, че майката на детето вчера е била в болницата и е единственият човек, на когото може да се дава информация за състоянието на детето.
22.07.2015, vsekiden.com