000-gergo-gergovВчера съдът отстрани Герго Гергов от поста завинаги

Заляха с черна боя къщата и колата на отстранения от длъжност кмет на Видин Герго Гергов. Сигналът е подаден от Гергов в полицията към 21,20 ч във вторник. С чернилката е обляна оградата на частния имот, намиращ се на ул. „Димитър Цухлев“, стена на къщата, както и паркирания в двора „Мерцедес“, съобщи „Труд“.
От полицията съобщиха, че е извършен оглед и е взета проба от черната течност, за да се установи произходът й. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител по НК – за унищожаване или повреждане на чужда вещ.
Вандалството е извършено само няколко часа, след като Окръжният съд отхвърли искането на Гергов да бъде възстановен на поста си като кмет. Това е второ посегателство срещу дома на Гергов през тази година. През април неизвестни престъпници хвърлиха коктейл „Молотов“ под прозорците на фамилната къща. Стъкленият буркан с разлята запалителна течност бе открит под колата на първия братовчед на Гергов. Като по чудо обаче фитилът на самоделката изгаснал и това е спасило двете деца на Гергов, които са спели буквално на около 60 см от подхвърлената бомба. Разследването обаче не стигна до никъде и случаят бе прекратен в частта за „умишлен палеж“.

22.10.2014  Vsekiden.com