00   policeУниформените са 24-годишни, на младши изпълнителски длъжности

Двама полицаи от „Специализирани полицейски сили“ при СДВР са задържани заради вземане на пари от незаконно пребиваващи чужди граждани. Двамата са 24-годишни, на младши изпълнителски длъжности.
Под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) на 5 август е проведена акция, при която са били задържани двама служители на МВР, съобщиха от пресцентъра на вътрешното ведомство. Операцията е вследствие подадена информация от потърпевши, че двамата участват в присвояване на пари от незаконно пребиваващи чужди граждани на територията на България.

След подаване на сигнала незабавно е проведена съвместна операция с участието на служители от Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, СДВР и Държавна агенция „Национална сигурност“. В хода на действията, които се наблюдават от прокурор в СГП, първоначалната информация е потвърдена.

Двамата са привлечени като обвиняеми по образуваното в СГП досъдебно производство за това, че са използвали служебното си положение, за да си набавят противозаконна облага.

Следствените действия по случая продължават. /БЛИЦ
06.08.2015, blitz.bg