000-emi-baruhРазпадът на КТБ е точна илюстрация на разпада на държавата. Зад този театър стоят зависимости, които е трудно да бъдат разгадани. Това коментира журналистът Еми Барух в ефира на bTV.
Според нея България няма независима прокуратура – тя е повратлива по силата на други зависимости. По думите на журналиста в момента главният прокурор извършва услуга на Делян Пеевски и Ахмед Доган. Барух допълни, че близостта между ГЕРБ и ДПС е смущаваща.
От своя страна лицето E-vestnik Иван Бакалов обясни, че вече не вярва на БНБ. Той допълни, че в случая става дума за ликвидна криза и държавата се е втурнала да спасява здрава банка. В резултат ще предстоят много дела
Бакалов коментира, че КТБ е искала 250 млн. лв. за ликвидност от БНБ – искане, което е отхвърлено. Това е „безобразие“. Журналистът повтори тезата на Емил Хърсев, че банката е ударена с „тежък предмет“.
Антоанета Цонев от Протестна мрежа коментира, че Делян Пеевски иска да бъде депутат, за да може да получава информация и да се възползва от имунитета си. Тя предрече, че след края на това НС, депутат от ДПС ще стане отново следовател.

15.07.2014