00 tatyana-doncheva„Самият бивш мажоритарен собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) има интерес от попадането в медиите на тези списъци на посетители“. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ по Нова телевизия лидерът на „Движение 21″ Татяна Дончева. „Аз мога да забравя в студиото ви едни тетрадки, а после да кажа, че не знам какво става…“, добави политикът.

По думите й хората трябва да са наясно, че ако някой гражданин опира до държавните органи, то „той трябва да ходи при тях, а не те при него…“ „Това е един натоварен график и това, че са чакали с часове, а срещите са толкова кратки означава, че едно отношение като на раята към падишаха – идват да целуват ръка…“, констатира тя.

Тя коментира аргументите на депутата от ДПС Йордан Цонев, като обясни, че Ирена Кръстева и Делян Пеевски не са били акционери в КТБ и никой не твърдеше обратното: „Банката става пирамида, след като сделките са кухи и няма обезпечение и са давани огромни суми за кредити…Банката е в правото си да ви даде кредит и без обезпечение – ако вие сте един богат човек, който има достатъчно движимо и недвижимо имущество, не е нужно да ви взимат обезпечение. Самият Цветан Василев обаче правеше нови дружества, за да придобива други видове бизнес…Той записваше кредити на фирмите, които имат имущество и обезпечение.“, обясни тя.
15 май 2015,dariknews.bg