00-metodi-andreevВъпросът с външния заем беше ключов за управлението на държавата. Искам да ви припомня, че не за пръв път опозиционна партия подкрепя управляващите по важен въпрос. Колкото до това как ДПС си промени позицията – питайте тях, каза народният представител от ГЕРБ и бивш шеф на Комисията по досиетата Методи Андреев.
Четох абсурдни медийни публикации, че ГЕРБ са толкова богати, че си купили депутати от други партии. ДПС определено е опозиционна партия, сигурен е Андреев.
Според него обяснението на Владислав Горанов за заема е много точно, а „Патриотичният фронт” се въздържали заради липсата на меморандум, който е за подкрепа на политики на правителството.
Появи се национал-социалистическа опозиция след гласуването на външния заем. БСП и Атака направиха общ митинг пред парламента, а на националния празник – 3 март, на митнига на „Атака” се появиха двама чужди граждани – двама депутати от руската Дума, единият от които известният в цял свят шахматен гений Анатолий Карпов, а другият – Роман Худяков, които държаха реч. Трябва да има реакция от външния министър, иска се оставка на българското правителство със знамена на чужда държава – на Русия, възмути се Андреев.
„Атака” е политическо инженерство, вече е напълно ясно. Как да тълкувам иначе присъствието на Карпов и Худяков? Трябва ясно да определим външните си противници – „Ислямска държава” и диктаторският режим на Путин. Не Русия, а диктаторският режим на Путин, подчерта Андреев. Не трябва да допуснем в България да се случат неща, когато е текла Соболеевата акция и да преживеем дежа вю, добави той.
Да, за свободата на България са загинали руски войници. Но не е мястото на руски политици на митинг на опозиционна партия, насочен срещу българското правителство. Колкото до днешното посещение на шефа на ФБР – той не отива на митинг, контрира Андреев на въпрос на Нова телевизия.
Андреев коментира и случая в Бургас, който беше раздухан от депутатите на ДПС Илия Илиев и Хюсеин Хафъзов. Става въпрос за побой между ученици в Гимназията по автотранспорт. Депутатът от ГЕРБ каза, че е абсурдно да се прави политика от такива случаи.

04.03.2015