00-demis-rusosСемейството съобщило ден по-късно заради изборите в Гърция

Демис Русос е издъхнал в съня си в неделя на зазоряване в Атина, но семейството е изчакало финала на изборния ден в Гърция, за да съобщи трагичната вест. Дъщеря му, която живее в Париж, е потвърдила пред „Фигаро“ печалната новина. От миналата зима насам Русос е бил на редовни консултации в онкологичен диспансер. По неофициална информация той е страдал от рак на стомаха. Гръцкият славей е роден на 15 юли 1946-а в Александрия като Артемиос Вентурис в семейството на архитекта Йоргос и египтянката от италиански произход Нели.
„Изгубих много голям приятел“, изплака Нана Мускури. Артистът, който в последните десетилетия на миналия век правеше по 150 концерта на година, не дочака победата на СИРИЗА. Той обаче никога не е криел левите си убеждения.
Демис открай време води неравна и тежка битка с килограмите и вероятно доста от здравословните му проблеми са заради наднормено тегло. Той обаче често се самоирониза, че страстта му към деликатесите е неукротима. През 1985-а Демис тежи 146, по-късно успява да ги свали до 110. Пише книгата „Въпрос на тежест“, в която с помощта на своята приятелка Вероник Скавинска откровено описва борбата с кулинарията и тънкостите на диетологията. В един момент той успява да промени тотално имиджа си – става значително по-строен, намалява някогашната си библейска брада и носи косата си на опашка.
Всъщност Демис започва да отслабва след изумителния стрес, който преживява с третата си съпруга – той и Памела се оказват в самолета от Атина за Рим, който е похитен от терористи. Пет дни певецът и жена му са в плен. Тогава се отървава от 50 килограма за три месеца. „След тази ужасна случка осъзнах, че животът е красив и безценен“, споделя Демис, който дели времето си между Гърция и Франция, където има елегантен имот в парижкото предградие Ньой.

27.01.2015,  Vsekiden.com

* Заглавието е на АДД