00-berbatov-stoichkovНай-добрият ни играч класиран зад двама от Лудогорец

В пълен цирк се превърна гласуването в анкетата за футболист №1 на България за 2014 г. Оказа се, че най-добрият български играч Димитър Бербатов е в класацията, ама назад. Пред него са двама от „Лудогорец“ – вратарят Владо Стоянов и капитанът на отбора Светльо Дяков. Бербатов още преди две години беше помолил да не го включват повече в анкетата. Част от спортните журналисти обаче са го писали. Само че други пък се вслушали в апела му и го пропуснали. Така голмайсторът на „Монако“ може дори да не попадне в тройката, за където се гласи Георги Миланов от ЦСКА (Москва).
Спечелилият цели седем пъти приза „Футболист на годината“ Бербатов призова още през 2011 г. да не се гласува за него. „Вече искам да давам наградите на младите момчета. Предпочитам да печелят Ивелин Попов, Ники Михайлов, които се развиват много добре и това ме радва. Времето ми изтича и трябва да се преориентирате към по-младите. Моля ви, не ме включвайте в класацията повече, че ми е неудобно“, бяха точните думи на тогавашният играч на „Манчестър Юнайтед“.
Мнозина уважиха желанието на бившия национал и спряха да гласуват за него. През миналата година Митко остана на осмо място, а през 2012 г. на пето. Сега обаче анкетата се превръща в пълен фарс. Три години по-късно след искрената молба на Бербатов, вече в залеза на кариерата си и далеч от най-добрата си игра, настоящият нападател на „Монако“ отново получава солиден брой гласове, които обаче ще му стигнат най-много за третото място.
Във футболните среди се шушука, че вотът за Владо Стоянов е от нямане за кого да се гласува. Вратарят на „Лудогорец“ печели наградата, въпреки че също толкова успешна бе годината и за съотборника му Светльо Дяков, който остава втори.
„И аз дочувам за „Футболист на годината“. Това е една награда, която всеки един футболист иска да получи. Ще съм изключително щастлив, ако успея да спечеля тази награда. Това ще бъде голямо признание за моя труд, не само през миналата година, а и през цялата ми кариера. Наистина ще бъда много поласкан. Нека не забравяме, че има и други футболисти, които заслужават“, коментира Стоянов, след като започна подготовка с „Лудогорец“ за пролетния дял от първенството.

09.01.2015
Автор: Vsekiden.com