00   oktopod-plovdivПет сепии и два октопода са умрели след изключително брутална вандалска проява в аквариума на Природонаучния музей в Пловдив. За това съобщи директорът му Огнян Тодоров, който уточни, че „инцидентът“ е станал вчера.

По думите му неизвестни засега лица са блъскали с невероятна злоба по стъклата на аквариума, вследствие на което голяма част от обитателите му са стресирани до такава степен, че общо 7 от тях починали. Отделно са откраднати и една изключително рядка и трудна за намиране коралова риба, и друга, любима на децата – Немо.

От ръководството на музея са изключително потресени и възмутени от вандалския акт, който се случва по-малко от седмица след официалното отваряне на музея.

Директорът е уведомил ръководството на община Пловдив и ще иска допълнителна охрана, тъй като камерите в музея все още не са инсталирани.

В следващите няколко месеца, аквариумът ще бъде затворен за посетители, тъй като е в изключително лошо състояние след посегателството и обитателите му са много стресирани и спокойствието за известно време е много важно за тяхното оцеляване.

Новини от Пловдив
13.11.2015, dariknews.bg