000-eng-policeВисокопоставени консерватори са изготвили планове за намаляване на имиграцията от по-бедните държави като част от предоговоряне на британските отношения с ЕС, пише Daily Mail.
Ограниченията за намаляване на имигрантите ще се отнасят предимно за страни, където заплатите и социалните облаги са по-ниски от Великобритания.  Рестрикциите ще се отнасят за Румъния, България и други държави, които в бъдеще ще се присъединят към ЕС.
Смята се, че рестрикциите, които са в разрез с основополагащия принцип на ЕС за свободното движение, са спечелили известна подкрепа в британското правителство.
Високопоставените тори искат имиграционната реформа да бъде основата в усилията на Лондон да предоговори отношенията си с Брюксел.
Съгласно предложенията „Европа ще бъде разделена на две части“, като в първата ще бъдат Великобритания и страните от еврозоната, обвързали се с по-близка интеграция.
Връзките със страните извън това ядро ще се фокусират върху търговията, бизнес регулациите, законите за човешките права и правото на гражданите им да получават помощи ще бъдат ограничени радикално.
Някои консерватори искат премирът Камерън да приеме по-твърда позиция по отношение на имиграцията, за да спре заплахата от Партията на независимостта на Великобритания преди парламентарните избори през 2015 година.
Камерън преди говори за предложения за спиране на имиграцията от държави, които в бъдеще ще се присъединят към ЕС – такива като Турция и Албания, докато техните икономики не се изравнят с британската. Но депутати от Консервативната партия искат идеята да се разшири и да включва страни, които вече са членки на ЕС. Хората от тези страни ще се пускат във Великобритания, но техният брой ще бъде ограничен.

07.07.2014, news.bg