Pages Menu

фев. 11, 2014

Ани Салич и Николай Дойнов ще водят новините на Нова телевизия

index11От 24 февруари Нова телевизия ще предложи на зрителите си напълно обновена новинарска емисия. Новините на Нова ще имат нови водещи, идентичност, лого, цветове – напълно нов и различен ефир и във визуално, и в съдържателно отношение. Тази стъпка е част от цялостната стратегия на Нова да стане номер едно в новините в телевизионния ефир и интернет, съобщават от медията.
Изграждането на новия облик на Новините на Нова започва с развитието на две изключително силни двойки водещи, доказани професионалисти. До Николай Дойнов застава едно от най-обичаните и разпознаваеми телевизионни лица у нас – водещата Ани Салич.
index1Другата нова двойка водещи на Новините на Нова са Даниела Тренчева и Христо Калоферов.
Те са добре познати на зрителите и неизменна част от новинарския екип на Нова от дълги години.
„През последната година Нова се утвърди като независимата медия, с обективно и балансирано отразяване на новини. Категорично потвърждение за това намирам и в изнесените наскоро данни от изследването на фондация „Конрад Аденауер“ за медийната среда в страната. Едни от най-добрите журналисти в България вече оцениха свободата и възможността да практикуват достойно професията си при нас и аз гарантирам, че ще запазим именно тези предимства – Нова е и ще остане дом на медийната независимост и перспектива за развитие“, каза Дидие Щосел, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.
Нова телевизия ще продължи да инвестира в професионализма и да развива журналистическия талант на четиримата водещи и извън студиото на Новините на Нова.
Николай Дойнов ще бъде винаги на едни от най-горещите и размирни точки в света, за да следи и запознава зрителите отблизо с обективната истина и неподправена емоция на случващото се.
Ани Салич става посланик на най-новата социално отговорна инициатива на Нова телевизия – Game Changers, която по света се управлява от фондация Reach for Change. Чрез нея тя ще издигне благотворителността на едно по-високо ниво, като запознае зрителите със същността на социалното предприемачество. През пролетта Ани Салич ще стартира и ново телевизионно шоу в ефира на Нова.

Даниела Тренчева ще продължи да доказва, че е един от най-добрите разследващи журналисти в България. През пролетния сезон тя ще започне да води и ново ТВ предаване.
Христо Калоферов ще остане част от екипа, създаващ една от най-интересните репортерски рубрики на Новините на Нова – „Темата на Нова“.
Четиримата водещи ще бъдат подкрепени от безкомпромисния екип от репортери, които ежедневно отразяват най-актуалните новини и събития, които вълнуват обществото и заслужено печелят професионални награди за силата и ефекта на репортажите си.

11 февруари 2014